Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Γιατί οι αναλυτές μιλούν για bull market στον χρυσό!...

Ο χρυσός ανακάμπτει σήμερα μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία απώλεια από τα μέσα Μαρτίου που σημείωσε την Παρασκευή, καθώς οι διεθνείς μετοχές υποχωρούν μετά τα υποτονικά στοιχεία από την Κίνα, ενισχύοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον για το πολύτιμο μέταλλο ως εναλλακτική επένδυση.

Η spot τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 1,280.95 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 0,6%, ενώ τα συμβόλαια του χρυσού στις ΗΠΑ κερδίζουν 10,50 δολάρια στα 1,283.20 δολάρια η ουγγιά.

Το πολύτιμο μέταλλο έκλεισε την περασμένη εβδομάδα 1,2% χαμηλότερα, αν και ανέκαμψε κατά 0,8% την Παρασκευή.
"Ο χρυσός είχε ένα καλύτερο κλείσιμο την περασμένη εβδομάδα, από ό, τι θα περίμενε κανείς λίγες μέρες νωρίτερα, και φαίνεται να μπαίνει σε μία αρκετά εντυπωσιακή τροχιά", σημειώνει ο αναλυτής της Societe Generale, Robin Bhar.
"Η σκανδάλη μπορεί να είναι τα πιο ήπια στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την Κίνα, με κάποιες αστοχίες στη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις. Αυτό είναι που υποστηρίζει την τιμή του χρυσού", προσθέτει ο Bhar. 
"Θεωρούσαμε ότι μπορεί να κινηθεί καθοδικά μετά την σταθεροποίηση κάτω από τα 1.270 δολάρια η ουγγιά, αλλά δεν το έκανε. Αυτό μπορεί να μπέρδεψε αρκετούς που είχαν κτίσει short θέσεις στο μέταλλο".
Ο χρυσός έχει αυξηθεί 20% αυτό το έτος μετά τα πιο αδύναμα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ και αλλού τα οποία μείωσαν τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της Fed στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, η οποία θα αφαιρέσει το επενδυτικό όφελος της διακράτησης θέσεων στο πολύτιμο μέταλλο. 
"Οι αυξήσεις επιτοκίων της Fed είναι το μόνο εμπόδιο σε μια συνεχή ανοδική αγορά", επισημαίνει η Bank of America Merrill Lynch. "Αναμένουμε μια εξομάλυνση των επιτοκίων, αλλά δεν αναμένουμε επιθετικές αυξήσεις".
 "Όταν βλέπουμε το δολάριο να ανεβαίνει και παράλληλα βλέπουμε τον χρυσό να ανεβαίνει επίσης, τότε το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται σε bull market", σημειώνει ο Eli Tesfaye, στρατηγικός αναλυτής της RJO Futures. 
"Βρισκόμαστε σε ένα τεχνικό διάλειμμα αυτή τη στιγμή και οι μετοχές στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν ήπια πορεία", όπως προσθέτει.
"Η κίνηση της τιμής του χρυσού φέτος ήταν πτωτική λόγω των αλλαγών των προοπτικών της για την πολιτική της Fed για τα επιτόκια", σημειώνει ο αναλυτής της Deutsche Bank, Michael Hsueh. "Όταν θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια σταθερή βελτίωση στα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ,το όλο σκηνικό θα αλλάξει στέλνοντας το δολάριο σταθερά υψηλότερα", προσθέτει ο Hsueh.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου