Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Το άλλο σου μισό

Ο Θεός μας έπλασε για να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε.

Μας δημιούργησε με στόχο να Τον αγαπήσουμε βαθύτατα, αλλά ταυτόχρονα να αγαπήσουμε τον διπλανό μας, ως να είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.
Μία από τις πιο σημαντικές αποστολές του ανθρώπου σε αυτή τη ζωή, λοιπόν, είναι να βρει το άλλο του μισό, να βρει τον άνθρωπο εκείνο που θα τον γεμίζει ψυχικά και νοητικά.
Τι είναι αγάπη; Τι είναι έρωτας; Αγάπη είναι να νιώθεις για κάποιο άτομο απέραντη έλξη. Όχι, τόσο ερωτική, αλλά κυρίως ψυχική. Εννοείται πως η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο στις μέρες μας, ωστόσο η πραγματική αγάπη ξεπερνάει τις κοινωνικές συμβάσεις και τη λογική. Το να αγαπάς τον/την σύντροφο σου σαν να είναι ο εαυτός σου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι μιας σχέσης. Η ανάγκη να θέλεις να είσαι συνέχεια μαζί του, η επιθυμία να ακούς τη φωνή του, η αγάπη προς κάθε μικρή του συνήθεια, είναι σημάδια πως ο έρωτας έχει χτυπήσει την πόρτα σου. Τι πιο όμορφο συναίσθημα από το να έχεις βρει το/τη σύντροφο με τον/την οποίο/α θα περάσεις μια ολόκληρη ζωή; Τι πιο ωραίο από το να έχεις πλάι σου ένα άτομο, με το οποίο θα κάνεις μια όμορφή σχέση, η οποία θα εξελιχθεί σε οικογένεια υπό την ευλογία του Θεού;
Όταν βρείτε έναν τέτοιο άνθρωπο, να τον κρατήσετε για μια ζωή. Δεν είναι αναγκαίο να ακολουθούμε τις σύγχρονες επιταγές, που θέλουν άτομα με πλούσιες ερωτικές εμπειρίες. Ο έρωτας, όποτε σου χτυπήσει τη πόρτα, είναι για τώρα και πάντα. Είτε είναι η πρώτη σου σχέση, είτε πχ. η τέταρτη, το νόημα είναι ίδιο. Η αγάπη πρέπει να νικήσει και να εξελιχθεί εις γάμου κοινωνία.
Ο Χριστός είναι ο Θεός της αγάπης. Εκείνος μας δίδαξε να αγαπάμε τους αδελφούς μας. Εκείνος μας ευλογεί να βρούμε το ταίρι μας και μας προστατεύει από κάθε κρίση. Μας θέλει μονοιασμένους και αγαπημένους. Θέλει τις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ ανδρών και γυναικών, να γίνονται οικογένειες με δόξα και τιμή. Θέλει τα παιδιά Του αγαπημένα.
Μην αφήσετε ποτέ να χαθεί η αγάπη όταν τη βρείτε. Ακόμα και με χίλια δυο προβλήματα, ακόμα και στις πιο μεγάλες δυσκολίες, πρέπει να μην αφήνουμε ποτέ να χαθεί η σχέση μας με το σύντροφο μας. Αν έχουν προηγηθεί λάθη, πρέπει να διορθωθούν, αρκεί να υπάρχει θέληση και μετάνοια. Και μην ξεχνάτε, ο Θεός ακούει προσεχτικά όποιον προσεύχεται για θέματα πραγματικής αγάπης. Ο Θεός πάντα κρατάει ενωμένες τις σχέσεις που για κάποιο λόγο διακόπτονται και ενεργεί υπέρ της επανασύνδεσης του ζευγαριού πάντοτε. Αρκεί να υπάρχει πραγματική αγάπη και αληθινά αισθήματα.
Ας προσευχόμαστε στο Χριστό, ώστε να υπάρχει αγάπη στον κόσμο. Ας προσευχόμαστε για το σύντροφο μας στο Θεό, ώστε να ευλογήσει τη σχέση αυτή και να την κάνει παντοτινή. Ας προσευχόμαστε στο Θεό, ώστε να μας κρατήσει κοντά στον άνθρωπο που θέλουμε να περάσουμε μαζί του και τη τωρινή ζωή, αλλά και την αιώνια. Ιησού Γλυκύτατε Χριστέ, ελέησον ημάς και ευλόγησε κάθε ζευγάρι που το ενώνει πραγματική αγάπη. Αμήν
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου