Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Μην τα παρατάς

Μην τα παρατάς, όποια και αν είναι η κατάσταση που βιώνεις.

Η μάχη είναι δύσκολη και επίπονη. Οι δυνάμεις σου σε εγκαταλείπουν, ωστόσο μείνε να παλέψεις μέχρι τέλους. Ο τολμών νικά.
Οι δυσκολίες είναι πολλές. Νιώθεις πως δεν υπάρχει ελπίδα. Όλα φαίνονται να έχουν τελειώσει. Το μόνο που περιμένεις είναι να έρθει το τελειωτικό χτύπημα. Οι παλμοί σου ανεβαίνουν γιατί είσαι ήδη καταπονημένος, ψυχικά και σωματικά. Η κατάρρευση σου είναι το επόμενο βήμα και το ξέρεις. Όλα αυτά, όμως, είναι στη φαντασία σου, γιατί το μυαλό παίζει βρώμικο παιχνίδι.
Η λογική που μας διακρίνει από τα ζώα, μας κάνει ψυχρούς στις σκέψεις και τις αποφάσεις μας. Όσο το μυαλό λειτουργεί σε ανθρώπινα επίπεδα, τότε η λογική επικρατεί. Βλέπεις το τέλος να έρχεται και αμέσως κατανοείς, πως όλα έχουν χαθεί. Δεν είναι έτσι. Δεν έχει έρθει ακόμα η τελική σου σκηνή, στο έργο που λέγεται ζωή.
Ξεπέρασε τη ψυχρότητα με την οποία το μυαλό κάνει υπολογισμούς και νιώσε. Νιώσε τον παλμό σου να δονεί σαν καμπάνα όλο σου το σώμα. Νιώσε πως η καρδιά σου σε κρατάει ζωντανό με νύχια και με δόντια, και πως με όλη της τη δύναμη σε θέλει δυνατό. Νιώσε τη παρουσία του Αρχηγού δίπλα σου. Δεν είσαι μόνος. Μπορεί να μην Τον βλέπεις, αλλά ευτυχώς στέκεται δίπλα σου και σε θέλει γενναίο. Σήκωσε την ασπίδα της γενναιότητας, σκούπισε τα μάτια σου από τα δάκρυα της λύπης, κάνε τον σταυρό σου και αγωνίσου. Οι δυσκολίες της ζωής είναι άθλοι και πρέπει να τους ξεπεράσεις.
Είσαι άνθρωπος, έχεις μυαλό. Μην το αφήνεις να σε προσγειώνει με τη λογική του. Η καρδιά είναι που καίει και σου δίνει ελπίδα. Και η ελπίδα δίνεται με την πίστη στον Ουράνιο Λυτρωτή μας. Πάρε το σπαθί της πίστης και γύρνα στην αρένα. Ίσως πέσεις ξανά, ίσως οι δυνάμεις σου σε εγκαταλείψουν για ακόμα μια φορά. Εσύ, όμως, όσες φορές πέφτεις, άλλες τόσες να Του ζητάς βοήθεια. Δεν χαίρεται που σε βλέπει να πέφτεις. Λυπάται, όμως, που δεν Τον ζητάς. Άπλωσε το χέρι σου και ζήτα Του να σε σηκώσει. Θα το κάνει. Το έχει κάνει και για μένα και για πολλούς άλλους.
Η τελική ευθεία έφθασε. Μπροστά σου απλώνεται ένας δρόμος. Μόνο εσύ θα ξέρεις τι βρίσκεται στο βάθος. Αν έχεις πολεμήσει σωστά, θα βγεις σε ένα ξέφωτο. Αν κάτι πήγε λάθος, σε περιμένει ένα αδιέξοδο. Αυτό να έχεις στο νου σου, ώστε να προσπαθείς να αγωνίζεσαι. Η μάχη είναι δύσκολη. Η έκβαση του αγώνα είναι αβέβαιη. Αξίζει. όμως, η προσπάθεια, για χάρη Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου