Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ο Ελληνικός Κινηματογράφος του......Διαβόλου....

Οι περισσότεροι, ανεξάρτητα από την ηλικία μας, έχουμε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας για τον παλαιό καλό ελληνικό κινηματογράφο.

Πώς να ξεχάσουμε τις άφθονες στιγμές γέλιου, συγκίνησης και αγωνίας που μας χάρισαν τόσες και τόσες ταινίες, πραγματικά διαμάντια, που ακόμα και στις μέρες μας τις παρακολουθούμε καθημερινά, από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. 
Το άρθρο αυτό, όμως, όπως θα καταλάβατε και από τον τίτλο, δεν έχει σκοπό να εκθειάσει τον ελληνικό κινηματογράφο. Δεν σας κρύβω πως σε σχέση με άλλους σινεφίλ, δεν έχω δει πολλές ταινίες των χρυσών δεκατιών '50 & '60. Ωστόσο ο αριθμός όσων έχω παρακολουθήσει είναι αρκετός για να εξάγω με ασφάλεια το συμπέρασμά μου. Αυτό το συμπέρασμα είναι που αμαύρωσε ως ένα βαθμό την θετική εικόνα που είχα για το ελληνικό σινεμά και δεν είναι άλλο από την μαζική χρήση στους διαλόγους των ταινιών της υβριστικής φράσης "Άει στο διάβολο". Δεν ξέρω πόσοι είχατε παρατηρήσει τη συνεχή επανάληψη αυτής της βρισιάς στις στιχομυθίες, αλλά άπαξ και το συνειδητοποιούσε κάποιος, ξαφνικά την άκουγε διαρκώς σχεδόν σε κάθε ταινία.
Ας δούμε κάποια αποσπάσματα...
Η Χαρτοπαίχτρα - στο διάολο
Γκιωνάκης Σταυρίδης Βρέ άει στο διάολο...

 
Δεσποινίς Διευθυντής - 1964 Η πρώτη μέρα επιστροφής του στο γραφείο έπειτα από απουσία στη βόρεια Ελλάδα για δουλειές, εξελίσσεται για έναν φιλόδοξο αλλά και...

Ε άει στο διάολο πρωί πρωί - Τζένη Καρέζη
Ο Ζήκος .... Ο Κώστας Χατζηχρήστος δημιουργεί έναν μοναδικό τύπο και
αυτοσχεδιάζει σε όλη την ταινία, στην οποία μιλάει ακατάπαυστα. 
Στα ... Διάλα

 

   Πιστέψτε με, μπορούσα να συνεχίσω και τα βίντεο δεν θα τελείωναν. Μόνο συμπτωματική δεν χαρακτηρίζω την προφορά της ύβρεως αυτής στις ταινίες, αφού οι σεναριογράφοι φρόντιζαν ώστε οι ηθοποιοί να "την έχουν ψωμοτύρι". Το περίεργο όμως της υπόθεσης και πραγματικά αξιοσημείωτο, είναι πως σε όλες αυτές τις ταινίες δεν ακούγονται άλλες βρισιές ή χυδαίες εκφράσεις. Δικαιολογημένο θα πει κάποιος εξαιτίας της τότε συντηρητικής κοινωνίας, που κρατούσε τους τύπους και τις βασικές αρχές ήθους. Δημιουργείται λοιπόν το εξής ερώτημα: Γιατί στο σενάριο εμφανίζεται μόνο η συγκεκριμένη βρισιά;

Η απάντηση είναι απλή. Διότι δεν την θεωρούσαν βρισιά! Και αυτό κατ' επέκτασιν δείχνει την πεποίθηση τους, πως ο Σατανάς είναι ένα φαντασικό ον, όπως φανταστικό είναι, γι' αυτούς, και το βασίλειο του, στο οποίο σε στέλνουν. Το τι πιστεύουν όμως, απέχει πολύ από την πραγματικότητα, γιατί εμείς ξέρουμε πως ο Σαμαέλ-Σατανάς και υπαρκτός είναι και κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου είναι. Εδώ είναι και το λυπηρό και τραγικό του όλου θέματος.
Δεν πρόκειται για μια απλή, αθώα και άνευ σημασίας έκφραση, αλλά για τη χείριστη όλων των ύβρεων. Δεν υπάρχει χειρότερη κατάρα να ρίξει κάποιος, από την απεχθή αυτή φράση που δεν θέλω καν να γράφω. Σκεφτείτε το λίγο: ο Χριστός ήρθε και μας έδειξε τον δρόμο για να κερδίσουμε την Βασιλεία των Ουρανών και με την ύβρη αυτή στέλνεις τον άλλο στον Σαμαέλ που υπηρετεί τον άρχοντα του Βασιλείου των Σκιών. 
   Διαβάζουμε στο MATRIX DOMINION 4 του Δ. Λιακόπουλου (σελ.127): "Την εξουσία (δαιμονισμού) τη δίνει ο ίδιος ο άνθρωπος με τη θέληση του, εφόσον όπως είπαμε κάνει το κάλεσμα, ή την παίρνουν οι δαίμονες από την άδικη συμπεριφορά του απέναντι σε τρίτους, ανάλογα με το τι εξουσίες θα έχουν εκείνοι που αδικήθηκαν και το κατά πόσο και πως τον καταράστηκαν όντες αδικημένοι". Αν λοιπόν κάποιος σε αδικήσει και τον στείλεις στο διάβολο, τότε δίνεις εξουσίες στους δαίμονες για την κατάληψή του. Στις ταινίες μπορεί μεν να μην την λένε με φθόνο και κακία, αλλά υποκριτικά, στα πλαίσια του ρόλου, είναι δε εξίσου επιζήμια για τους αφελείς θεατές που την υιοθετούν και μετέπειτα την ξεστομίζουν "ελαφρά τη καρδία" με δυσάρεστες συνέπειες γι' αυτούς και πιθανόν και τους γύρω τους. 
   Τέλος, όπως προαναφέραμε, η προφορά της διαβολικής αυτής φράσης είναι ομολογία της άγνοιας σχετικά με την ύπαρξη των δαιμόνων και των παγίδων που στήνουν εναντίον των ανθρώπων. Η άγνοια αυτή είναι από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Σαμαέλ, που θέλει να λειτουργεί αφανής από το παρασκήνιο.
Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο MATRIX DOMINION 3 (σελ. 339) στην τελευταία παράγραφο των πρωτοκόλλων:  25.8 "Μέχρι τότε, μία είναι η κύρια παρότρυνση μου. Θα ενεργείτε σαν να μην υπάρχουμε. Κάθε ένας που θα αναφέρεται σε εμάς θα τον ονομάζουμε γραφικό και τρελό. Μόνο στις μυστικές μας τελετές των υψηλόβαθμων στελεχών μας θα αναφέρεστε στο όνομα μου. (Σημείωση: γι' αυτό το λόγο πολλές σατανιστικές οργανώσεις λένε, ότι ο Σατανάς στον οποίο πιστεύουν, είναι κάτι φανταστικό και μη υπαρκτό, μια ιδέα. Απαγορεύει λοιπόν τη διάδοση του ονόματος του και της παρουσίας του στις μάζες των ανθρώπων). Έτσι, για να δείτε πόσο απλός, καλός και ταπεινός είμαι. Μακάρι το σκότος της αλήθειας να επικρατήσει παντού. Αμήν".
Ακούστε και τον πατέρα Σάββα Αχιλλέως να κηρύττει περί της υπάρξεως του Διαβόλου.


KNOW YOUR ENEMY. ΜΑΘΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ, ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ. +++ IC XC NIKA +++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου