Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Ποιοί είναι τελικά οι ανεκτικοί στον παραλογισμό που βιώνουμε σήμερα;

Η αριστερά κυβερνά την Ελλάδα. Όλοι θεωρούν ότι μια αριστερή κυβέρνηση είναι πιο προοδευτική,
πιο κοντά στον απλό κόσμο και το λαό, πιο κοντά στον βιοπαλαιστή και τον εργαζόμενο. Η αριστερά θεωρείται ανεκτική στη διαφορετικότητα και στις μειονότητες, πιο μαχητική στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των αδικημένων και των αναξιοπαθούντων κι όλα αυτά, λόγω της συστηματικής προώθησης της ιδεολογίας της τα τελευταία 100 χρόνια στην Ελλάδα, μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα και τα ΜΜΕ. Το ίδιο ισχύει και σε όλο το Δυτικό κόσμο γενικότερα.
Ας εξετάσουμε όμως, κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά στην πραγματικότητα.
Η Αριστερά είναι προοδευτική. Δηλαδή κατ’ επέκταση είναι υπέρ της προόδου και της προώθησης της ευημερίας και της ευμάρειας, βοηθά στην βελτίωση των πραγμάτων προς το καλύτερο και προωθεί σε ανοδική πορεία όλους τους τομείς και ιδιαίτερα τη ζωή του κοινωνικού συνόλου.
Από το 2015, που εκλέχθηκε στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Αριστεράς, κανένας δείκτης σε κανένα κοινωνικό τομέα δεν σημείωσε άνοδο, για να μην εξετάσουμε τους οικονομικούς δείκτες, που κάθε άλλο παρά ανέβηκαν. Καμία ουσιαστική πρόοδος δεν σημειώθηκε σε κανέναν τομέα, αυτά τα 4 χρόνια αριστερής διακυβέρνησης.
Τα εισοδήματα καταποντίστηκαν, οι συντάξεις μειώνονται συνεχώς, οι επενδύσεις χάνονται, οι επιχειρήσεις κλείνουν, τα σπίτια των Ελλήνων βγαίνουν καθημερινά στο σφυρί και περιουσίες χάνονται με συνοπτικές διαδικασίες, μέσα από κάποια χτυπήματα στα πλήκτρα ψυχρών υπολογιστών, ζωές χάνονται σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία και ασθενείς υποφέρουν, γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ακριβές ιδιωτικές ιατρικές παροχές. Οι Έλληνες εγκαταλείπουν την Ελλάδα και ο πληθυσμός άλλαξε με εκατοντάδες μουσουλμάνους να πλημμυρίζουν τη χώρα και τα νησιά μας. Χήρες, ορφανά και ΑΜΕΑ έχασαν την οικονομική στήριξη του κράτους, πολύτεκνοι έχασαν τα επιδόματα που έπαιρναν και τιμωρούνται, επειδή τόλμησαν να κάνουν πολλά παιδιά, την ίδια ώρα που επιδοτούνται οι μετανάστες για κάθε παιδί που κάνουν. Οι αριστούχοι έχασαν τις διακρίσεις που τους έδιναν τα σχολεία τους, ακόμα κι αν αυτές είχαν να κάνουν με την παρέλαση στις εθνικές μας εορτές και τη θέση του σημαιοφόρου, η οποία αποτελούσε κάποτε, τιμή για έναν μαθητή.
Η εθνική μας ακεραιότητα κινδυνεύει και σε λίγο οι χάρτες της χώρας μας δεν θα δείχνουν τα σύνορα που τώρα έχει η πατρίδα μας, αλλά θα δείχνουν κάποια σύνορα που κάποιοι παζαρεύουν πίσω από την πλάτη μας. Η «προοδευτική» κυβέρνηση άνοιξε συζητήσεις με οπισθοδρομικές γειτονικές χώρες, που αποδεδειγμένα την επιβουλεύονται, όπως η Τουρκία και η Αλβανία, διαπραγματευόμενη τα σύνορά της! Κάτι που κανένας μας δεν τολμά καν να διανοηθεί, όχι να το κάνει και πράξη!
Το γόητρο της πατρίδας μας πλήττεται συνεχώς, ανεπανόρθωτα, από λανθασμένους ή εσκεμμένους κυβερνητικούς χειρισμούς, όπως οι τραγικές υποθέσεις της παραχώρησης του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια, η παράδοση ουσιαστικά των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τους Τούρκους στον Έβρο και πρόσφατα η απέλαση των Ρώσων διπλωματών που βάζει πάλι σε περιπέτειες την Ελλάδα και μάλιστα με χώρες που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν ουσιαστικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.
Αν όλα τα παραπάνω αποτελούν πρόοδο για μια χώρα, τότε επάξια κατέχει τον τίτλο του προοδευτισμού αυτή η κυβέρνηση.
Ας δούμε όμως, κατά πόσο η αριστερά είναι ανεκτική. Δηλαδή, κατά πόσο αποδεδειγμένα, σύμφωνα με την πολιτική που ασκεί στην Ελλάδα, αποδέχεται τους ανθρώπους που έχουν αντίθετες απόψεις και συμπεριφορές.
Φυσικά το καλό παράδειγμα το δίνει ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας. Στην περίπτωση όμως της Ελλάδας κάτι πάει στραβά. Διότι η ανεκτικότητα για αυτούς που δε συμφωνούν, να δώσει το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια, μάλλον κάπου χάθηκε, όταν δήλωσε με πάθος ότι, όσοι δεν συμφωνούν με την απόφαση της αριστερής κυβέρνησης να δώσει το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια, είναι ετερόκλητος όχλος. Ούτε καν σεβασμός προς την αντίθετη άποψη δηλαδή, ενώ προχώρησε και ακόμα παραπέρα, λέγοντας ότι «αποτελεί υπευθυνότητα, το να πηγαίνεις κόντρα στην πλειοψηφία των Ελλήνων»!!!
Από την άλλη πλευρά, η μεγάλη ανεκτικότητα των αριστερών φαίνεται κι από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους συμπολίτες τους, οι οποίοι τολμούν να φάνε κρέας ή να πάνε για κυνήγι. Άμεση καταστροφή της περιουσίας τους και της επιχείρησής τους επειδή είναι και πολύ ανεκτικοί τύποι, ενώ όποιος δεν συμφωνεί με ότι πρεσβεύουν, είτε είναι τηλεοπτικός σταθμός. είτε πολιτικός, είτε απλά πολίτης, απειλείται και δέχεται επίθεση.
Το παράδοξο είναι ότι τελικά, η Αριστερά δεν ανέχεται, ούτε αυτούς, που λέει ότι ανέχεται. Ας είσαι γκέι, μετανάστης ή φεμινίστρια, έτσι κι εκφράσεις άποψη αντίθετη με την αριστερή άποψη, τότε θα δεχθείς την ανάλογη επίθεση. Αν δεχθείς επίθεση από μετανάστη και παραπονεθείς είσαι ρατσιστής κι αν θέλεις να κλείσουν τα σύνορα της χώρας σου, επειδή γέμισε με πλήθη από κάθε γωνιά της γης, είσαι ξενοφοβικός για τους αριστερούς.
Σίγουρα η αριστερά δεν ανέχεται, ούτε τα δικά της άτομα, όταν της λένε αλήθειες που πονάνε. Για παράδειγμα όταν ο Μίκης Θεοδωράκης χαρακτήρισε ως την πιο επικίνδυνη μορφή φασισμού την αριστερόστροφη, η αριστερά έδειξε τα δόντια της με πλήθος αριστερών να τάσσονται κατά του Μίκη.
Τελικά, αφού οι αριστεροί ανέχονται μόνο αυτούς που συμφωνούν μαζί τους, τότε για πια ανεκτικότητα μιλάμε; Αντίθετα, βλέπουμε ότι η συμπεριφορά που περιγράφουν τα παραπάνω γεγονότα, αρμόζει περισσότερο σε ταραχοποιούς ή σε διοργανωτές διαδηλώσεων του μπάχαλου, ενώ τα περιστατικά βίας κατά πολιτών ξεπερνούν τους απλούς χαρακτηρισμούς. Διαλέξτε όποιον σας έρχεται πιο κατάλληλος στο μυαλό.
Μετά από όλα αυτά που βιώνουμε στην Ελλάδα σήμερα, αποδεικνύεται ότι ο μόνος ανεκτικός εδώ πέρα σήμερα, είναι ο απλός Έλληνας που αγαπά την πατρίδα του κι ακόμα αντέχει να τη βλέπει να την ξεπουλάνε και να την ταπεινώνουν ανίκανοι πολιτικοί, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν στην εξουσία με κάθε κόστος, πέρα από κάθε φιλότιμο ή ντροπή και αίσθηση ευθύνης απέναντι σε αυτόν τον τόπο και τις επόμενες γενιές Ελλήνων που θα γεννηθούν. Ο απλός Έλληνας, ο οποίος, επειδή αγαπά την πατρίδα του, χαρακτηρίζεται «ετερόκλητος όχλος», «εθνικιστής», «φασίστας», «ακροδεξιός», ακόμα και απλός «δεξιός», μόνο και μόνο, επειδή διαφωνεί με την αριστερόστροφη πολιτική της εθνικής καταστροφής.
Αυτούς τους Έλληνες, τα ΜΜΕ τους δαιμονοποιούν συστηματικά, κάθε μέρα. Είναι οι «κακοί» δεξιοί, οι «κακοί» φασίστες, οι «τρομακτικοί» νοσταλγοί της χούντας κλπ κλπ. ενώ στην πραγματικότητα είναι οι μόνοι, που ανέχονται κάθε άποψη –και δυστυχώς και κάθε πράξη– όσο κακή κι επιζήμια κι αν είναι για την πατρίδα και την ύπαρξή τους και μάλιστα, χωρίς να κάνουν τίποτα από όλα αυτά, για τα οποία τους κατηγορούν οι «προοδευτικοί» και «ανεκτικοί» αριστεροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου