Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Εκπαιδευτείτε γιατί ο καιρός είναι κοντά!

Και να, που ενώ κανείς δεν περίμενε ότι σε μια μεγάλη πόλη της Ελλάδας θα βλέπαμε εικόνες που θυμίζουν Αφρική,
ήρθε η ώρα να δούμε κόσμο και κοσμάκη στη Θεσσαλονίκη να ζητιανεύει για νερό, αναμένοντας σε ουρές με τα παγούρια στα χέρια.
 Ένα γεγονός, που τελικά ήρθε πάνω στην ώρα, να μας δείξει ακόμα μια φορά, πόσο εξαρτημένοι είμαστε από το κράτος και τις υπηρεσίες του. Αυτοί που μέχρι χθες ζητούσαν από τον Μπουτάρη να φύγει, τώρα ψάχνουν να τον βρουν να τους ξαναφέρει το νερό. Τι ειρωνεία αλήθεια!
 Η εξάρτηση του πολίτη από το κράτος, εδώ στην Ελλάδα, είναι τέτοια, που είναι να μας λυπάται κανείς. Είναι δυνατόν να περιμένει μια ολόκληρη πόλη έναν Μπουτάρη ή τον κάθε Μπουτάρη, που μπορεί να βρίσκεται όπου θα μπορούσε να φανταστεί ο καθένας, για να μπορέσουν να παρθούν οι αποφάσεις, ώστε να έρθει το νερό σε εκατομμύρια κόσμο; Τι ανώμαλα δομημένο κράτος έχουμε πλέον δημιουργήσει;
 Έχουμε αποτύχει σαν κράτος και σαν πολίτες. Υδροκέφαλες υπηρεσίες χωρίς ευχέρεια σχεδιασμού και διαχείρισης κρίσεων. Ποτέ κανείς δεν φταίει και ψάχνουμε τον αμέσως επόμενο στην ιεραρχία, να βγάλει το φίδι από την τρύπα κι αυτό αφού έχει γίνει το κακό. Τους μισθούς όμως όλοι τους βρίσκουν αμέσως!
 Οι καιροί είναι πονηροί.
 Δίνουν το όνομα Μακεδονία χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις αντιδράσεις του κόσμου. Αφήνουν τους στρατιωτικούς μας ομήρους στους Τούρκους, χωρίς να πιέζουν την Τουρκία με καμιά κύρωση. Προχωρούν σε αναθεώρηση συντάγματος και δεν ενδιαφέρονται για τη γνώμη κανενός, ούτε καν συνταγματολόγων. Παίρνουν τα σπίτια του κόσμου κι επειδή αντιδρούν, έφεραν τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις, τώρα ετοιμάζουν και τις ηλεκτρονικές δίκες.
 Σε κάθε βήμα που κάνουν οι διοικούντες μετράνε και τις αντιδράσεις μας.
Σίγουρα και οι αντιδράσεις του κόσμου αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται και θα χρησιμοποιηθούν φυσικά εναντίον μας. Τα σχέδια ελέγχου του νερού που είναι ήδη μέσα στους στόχους των παγκοσμιοποιητών και στόχος της Ατζέντας 2030 δεν μας αφήνουν να είμαστε χαλαροί σε σχέση με το που μπορεί να καταλήξει αυτή η μεγάλη σημερινή δοκιμασία για τους Θεσσαλονικείς.

Πολλοί έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για έλεγχο των πηγών και των υδάτινων πόρων και είναι επίσης γνωστό, ότι μέσα στα μνημόνια υπάρχουν όροι που ζητούν τον έλεγχο και το ξεπούλημα των εταιριών ύδρευσης του δημοσίου. Συνεπώς όλα αυτά μπορούν να μας βάζουν σε σκέψεις, για το ότι πολλοί θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τη δυσαρέσκεια και την ανάγκη του κόσμου για να θέσουν το κοινό αυτό αγαθό υπό έλεγχο στην πατρίδα μας.
 Γι’ αυτό ας είμαστε σε επιφυλακή κι ακόμα περισσότερο ας ξαναδιαβάσουμε τον ΔΟΕ του Δ. Λιακόπουλου, γιατί η πραγματικότητα μας δείχνει πλέον πως μόνο δύσκολες καταστάσεις θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα. Εδώ ο κόσμος γκρεμίζεται κι έχουμε και την αστυνομία να μας λέει να κάνουμε ότι κοιμόμαστε αν μπουν σπίτι μας να μας σκοτώσουν! Τι ζούμε; Μόνο η γνώση μπορεί να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε και η θέληση να δράσουμε. Μην περιμένουμε κανέναν να μας σώσει και ιδιαίτερα το κράτος. Αν ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει αυτό είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου